donderdag 18 november 2010

Waarom we bloggen (4): hoe het bloggen ons dichter tot god brengt

Het wezen van de blog situeert zich in het gemeenschappelijke karakter ervan. Iemand, het doet er niet toe wie, had onlangs gelijk toen ie dat idee poneerde. Het bloggen heeft echter ook nog een interessant nevenverschijnsel...

Ik richt me even tot U, lieve lezer.
Ja..


tot





U.



Sluit je ogen en adem, diep maar rustig, in en uit.

Open ze opnieuw, die ogen. Traag maar gestaag.
JE ADEMHALING BLIJFT RUSTIG!!!!!!!!
Volg me.


ja,
volg me


Je blog bevindt zich in een netwerk. Andere mensen lezen die, net zoals ze zijn of haar blog lezen. Misschien denken ze na over wat je schrijft. Het zou zelfs kunnen dat ze erover praten: tegen vrienden, tegen kennissen, tegen al wie nooit zelf je blog zullen lezen.
Soms gebeurt het dat mensen een link leggen naar je blog. En zelfs al doet niemand dat bewust, toch zijn er heel veel links naar je blog. Door de woorden die je gebruikt, door de moedersite waarop je blog gepubliceerd wordt, door de naam die je ze geeft. Jouw blog is de uitkomst van een potentiƫle zoekopdracht in eender welke zoekrobot. Ze staat in contact met al wat op het internet verschijnt.

Hetzelfde internet dat bestaat, maar ergens ook niet bestaat. Je kunt het aanraken, ruiken, horen noch voelen - maar het bestaat, en het wordt steeds groter.In principe blijft het voor altijd bestaan. Zolang de mensheid overleeft, en zolang die stroom en computers zal hebben, zal er internet zijn. Misschien verandert het ooit van naam, maar de idee erachter wordt nooit meer uit onze collectieve harde schijf verwijderd.

Het is net in die oneindigheid dat we contact maken met iets dat enkel en alleen aan het goddelijke kan worden toegeschreven.God toont zich slechts in zijn oneindigheid. Hij is oneindig goed, oneindig groot, zijn macht is oneindig, ja, Hij is zelfs oneindig.. in zijn oneindigheid!
Slacht dus samen met mij het gouden blogkalf. We smijten hem in het vuur,  
en de duivel hale hem!!

Wee je gebeente, jij ranzige dekstier, jij rufitg stuk rund,
want voorwaar, je was slechts een schijngod.

De echte god bevindt zich ook op het web.

Hij heeft een site,
en ja, 
zelfs een blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten